Damon Salvator Admin
Брой мнения : 612 Join date : 16.04.2011 Age : 32 Местожителство : In ThE dArK
| | Разяснения за новите модератори!!! | |
Понеже има някои, които стават модератори за първи път, мисля да обясня тук, кое какво е. Като за начало... когато сте в който и да е форум /без Правила!!!, Критики, похвали и оплаквания и Създаване на герои!, защото там нямате права/ най-отдолу, т.е. където пише правата ви, се намира входът за модераторския панел. Всеки от модераторската група трябва да го вижда, ако някой не - да се обади на мен (Деймън) и веднага ще оправим проблема. Ето за тези, които все още не са видяли как се влиза в модераторския панел, по долу, ще видите малка, картинка, която показва какво точно трябва да пише.
Буквално, модератоското меню е ето това
то се намира точно под самата тема, която искате да модерирате.
Сега мисля, да ви разясня повечето бутони, кой какво прави. Започваме с - Той може да изтрие темата и имайте предвид, че това действие, направите ли го веднъж - е необратимо. - чрез този бутон изпращате темата направо в коша. Можете да го използвате, когато никой не е писал в темата поне 2-3 месеца или счетете, че не е нужна. /Имайте предвид, че е по-добре повтарящи се теми, или такива, които нарушават правилата, да се изпращат там, вместо направо да се трият/
- с този бутон направо можете да преместите темата, където искате. - с това, можете да заключвате темите /противодействието е с тази иконка, която се появява, чак след като сте заключили дадена тема./ - с помощта на формата, можете да разделяте теми на две, като поставите избраните мнения в нова тема или просто разделите темата на две, след избраното мнение. - този бутон няма особено голям смисъл и няма да ви е нужен, така че не мисля да ви го обяснявам :)
Сега идва ред на Quick mod tools: Чрез това - - можете да маркирате самата тема. Чрез следващото в списъка /Изтрийте тази тема/ можете, както следва от самия надпис да изтриете темата. След това следва третия бутон /Send to the Basket/ с него можете да изпратите директно темата в коша. Четвъртото в списъка /Преместете тази тема/ е, както се досещате да преместите темата, където си решите. Следва петия бутон, който се сменя в зависимост отключена или заключена е темата /Заключете тази тема и Отключете тази тема/ След това е предпоследния бутон /Split this Topic/ което е опцията за разделяне на теми. Последния бутон /Merge topic/ няма да го обяснявам, по същата причина, по която не го обясних и преди малко.
Сега минаваме на права и задължения: Модераторите са длъжни да помагат на администраторите, глобалния модератор и другите модератори, когато може. Трябва сравнително редовно да преглежда темите, поверени му и да обновява раздела си. Когато администратор или глобалния модератор, го помоли нещо, което, разбира се е по силите на дадения модератор, той е задължен да го направи, освен ако си няма някоя основателна причина или извинение.
Правата на модераторите са малко повече от тези, на обикновените потребители. Те могат, освен да поправят или уведомяват администраторите за нарушения и подобни /само основателно/ от потребители, също в правата им е да пускат нови теми /по-добре е ако пускат само в техния отдел, но не е забранено и на другите места/.
И само още нещо... все пак модераторите трябва да са нещо като пример на обикновените потребители, така че се дръжте на ниво, доколкото можете.
Ами мисля, че това е повечето за работата на модераторите. Ако някой от вас има въпрос, то се чувствайте свободни да коментирате тук, под темата. :)
| |
|